Ontstaan van MCM Shipping

MCM Shipping is een jonge maar gemotiveerde onderneming met 20 jaar aan kennis en ervaring in huis.

In het transportbedrijf van mijn vader maakte ik al op 12-jarige leeftijd kennis met de ‘echte wereld’ en wist in de jaren erna al hoe een transport in zijn werk ging en wat voor documenten erbij kwamen kijken. In diezelfde periode begon ik mij ook meer te interesseren voor containerschepen en begon met het fotograferen van deze schepen.

Op veertien jarige leeftijd wilde ik graag eens aan boord kijken van een containerschip en schreef elke rederij of agent aan in Rotterdam. Slechts één rederij reageerde positief, dat was Evergreen. Niet lang daarna stond ik aan boord van de (toen) grote “Ever Renown” (4.229 TEU) langszij de ECT Home terminal.

Na mijn Scheepvaart- en Transport College opleiding heb ik stage gelopen bij diverse expediteurs en rederijen, waarna ik ook in die richting mijn loopbaan heb vervolgd. In de jaren erna heb ik een brede kennis opgedaan in de diverse disciplines van de expeditie en scheepvaart en de theoretische kennis bijgehouden met diverse opleidingen en masterclasses.


Michael van der Meer 

Gedurende deze jaren kreeg ik via mijn website regelmatig vragen of ik kon assisteren met het verschepen van lading en ook vroeg men waarom ik met al die kennis, ervaring en passie nooit iets voor mijzelf ben begonnen. Ook heb ik in al die jaren veel voorbeelden gezien hoe het niet moet. Deze stap heb ik nu genomen om een mooie service neer te zetten voor opdrachtgevers.

Wat doet MCM Shipping?

MCM Shipping is thuis in het verschepen van goederen over zee (zeevracht) van containers (FCL), kleinere deelladingen (LCL), internationale verhuizingen, geconditioneerde ladingen, gevaarlijke stoffen, buitenmaatse ladingen in of op containers (Out-of-Gauge), rollende lading, boten, bulk, stukgoed; conventioneel of per containerschip (Breakbulk) tot en met het charteren van (een deel van) een schip.

Naast de zeevracht kunnen wij additionele diensten leveren, waaronder douane afhandeling, multimodaal transport voor en/of na de zeereis, op- en overslag, gasmeten, ontgassen/begassen, wegen van containers plus het aanvragen van waivers voor diverse Afrikaanse landen.

MCM Shipping is geen doorsnee expediteur of bevrachter, maar een echte partner in de logistiek waarbij we onze opdrachtgevers en partners onder andere helpen met het opzetten van een logistieke keten voor het vervoer van goederen over zee en de afhandeling ervan, maar ook ontwikkelingsprojecten begeleiden we met veel enthousiasme van A tot Z met hun logistieke vraagstukken. Ook particulieren zijn we graag van dienst, evenals onze collega expediteurs richting onze bestemmingen.

Waarom MCM Shipping?

Bent u op zoek naar een gemotiveerde en professionele expediteur of zeebevrachter? Vindt u het gebrek aan informatie van uw huidige expediteur ook zo vervelend? Gaan er te vaak zaken verkeerd?

Bij MCM Shipping krijgt u wél de persoonlijke service die u verwacht. Details zijn belangrijk voor ons, of u nu een importeur of exporteur bent of als particulier goederen wilt verschepen. Ons familiemotto is “Kwaliteit is geen toeval” en met gepaste bescheidenheid streef ik dit motto ook na.

Een megacarrier met in elke havenstad een eigen kantoor en 3 keer per week een afvaart naar elke bestemming zijn we niet, echter zijn we met ons betrouwbaar netwerk en korte communicatielijnen in staat om een betere service te leveren. Tevens zijn wij ook buiten de reguliere kantooruren nog bereikbaar.

Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking en wat wij voor u kunnen betekenen.

Michael van der Meer
Oprichter en eigenaar